“Mijn man denkt erover om te scheiden. Maar ik wil kijken of er nog een toekomst is voor ons dertigjarige huwelijk.”

“Ik wil weer in gesprek komen met mijn vrouw. We leven nu volledig langs elkaar heen.”

“Mijn vriendin heeft iets gehad met iemand anders. Ik vind het moeilijk om haar nu te vertrouwen. Maar ik wil haar niet kwijt.”

Relatietherapie is bedoeld voor partners die elkaar steeds minder goed begrijpen, of elkaar kwijt dreigen te raken. Vaak ondanks goede voornemens en afspraken. Waarom wordt de een steeds boos? Of juist verdrietig? Waarom trekt de ander zich steeds meer terug? Waarom voel je geen verbinding meer?

Dit is juist niet wat jullie willen. Toch zijn er steeds botsingen en onbegrip. En het lijkt wel of je er niet aan kunt ontkomen, en er niets aan kunt veranderen. Maar mijn overtuiging (en ervaring) is dat er vrijwel altijd wel iets mogelijk is. In ieder geval kun je het onbegrip verminderen. Samen onderzoeken we wat daarvoor nodig is. In de therapie maak ik gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT).

Ik kijk naar hoe jullie met elkaar omgaan, naar de onderlinge patronen. En naar wat er nodig is om hierin iets te veranderen. We onderzoeken hoe jullie op elkaar reageren. Wat de een bij de ander prikkelt en waar dat mee te maken heeft. Want pas als je jezelf én de ander beter begrijpt, kun je onderlinge patronen veranderen. Een individueel gesprek is ook mogelijk in de relatietherapie.