“Mijn volwassen kinderen uit mijn eerste huwelijk vinden ons te toegeeflijk naar onze zoon. Dat veroorzaakt veel onderlinge irritaties.”

“Ik praat nog wel met mijn dochter, maar we begrijpen elkaar niet meer.”

“Mijn ouders verwachten veel van mij. Ik word daar boos en opstandig van. Maar ik denk dat ze zelf niet eens doorhebben wat ze doen.”

Gezinstherapie (ook wel systeemtherapie genoemd) is bedoeld voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Voor samengestelde gezinnen of eenouder gezinnen. Voor gezinnen waarin het steeds minder lukt om elkaar te begrijpen. Waar steeds vaker ruzie is. Of waarin ouders steeds minder contact met hun kind(eren) kunnen krijgen.

Iedereen doet zijn best, maar toch ontstaan er botsingen en onbegrip. En het lijkt wel of je daar niet aan kunt ontkomen en er niets aan kunt veranderen. Maar mijn overtuiging (en ervaring) is dat er vrijwel altijd wel iets mogelijk is. In ieder geval kun je het onbegrip verminderen. Samen onderzoeken we wat daarvoor nodig is. 

Ik kijk naar wat er goed gaat, maar ook naar wat er gebeurt als het mis loopt. We beslissen samen met wie we de gesprekken het beste kunnen doen: met het hele gezin, met het kind en de ouder(s) of alleen met de ouder(s). Dat is voor elk gezin anders. Het kan zelfs per bijeenkomst verschillen. Ook een individueel gesprek is mogelijk.